Ana Sayfa / Hizmetlerimiz

Pnömatik Taşıma

PNÖMATİK TAŞIMA

PNÖMATİK TAŞIMA

Pnömatik Taşıma (Dökme Malzeme Taşıma) Sistemleri

Pnömatik konveyörler, kuru külün taşınması için en verimli ve ekonomik çözümdür. Isı enerjisi mühendisliğinde pnömatik külün uzaklaştırılması için, çoğu külün nispeten büyük ağırlığı ve yoğunluğu ile aşındırıcı özellikleri nedeniyle genellikle 1 ila 10 bar arasındaki yüksek basınçlı basınç sistemleri kullanılır.

Yüksek basınçlı sistemlerde, malzemeleri taşımanın üç ana yolu vardır: yoğun faz, darbeli yoğun faz ve seyrek (orta faz veya hafif faz). Bu yöntemlerden herhangi birinin veya bunların kombinasyonunun kullanılması, kül ve diğer dökme malzemelerin taşınmasıyla ilgili hemen hemen her sorunu çözmenize olanak tanır. Ayrıca termal güç mühendisliğinde, sistemlerimiz kül nakliyesi sırasında çevrenin korunması ile ilgili tüm sorunları etkin bir şekilde çözer. Kuru külün taşınması için çoğu durumda, en rekabetçi, etkili ve güvenilir çözümler olarak iki yöntem kullanılır – seyreltilmiş ve darbeli yoğun faz ve ayrıca gerekirse bunların kombinasyonu.

Pnömatik taşıma, sıkıştırılmış hava veya boşaltılmış bir ortam kullanarak dökme malzemelerin (tozlu, tozlu, taneli, ezilmiş vb.) Hareketini sağlayan bir cihaz kompleksidir.
Pnömatik taşıma, bir hava akışı oluşturma yöntemine ve malzeme ile birlikte boru hattındaki hareket koşullarına göre alt bölümlere ayrılır;

  • Enjeksiyon,
  • Emme,
  • Kombine (emme-deşarj).

 

Pnömatik Taşıma Sisteminin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? 

Pnömatik taşımanın temel avantajı, sistemlerin kapalı olması ve dolayısıyla kirletmemesidir . Taşınan malzeme, ürünü çevreden ve tersi şekilde koruyan boru içine alınır. Ayrıca ürünün bir noktadan birkaç boşaltma noktasına taşınmasını sağlayan, tesis başına taşıma yolunu basitleştiren bir sistemdir.

Dezavantajlar arasında, tüm malzemelerin pnömatik olarak taşınamayacağına, bunun yerine kuru, yapışkan olmayan ve nispeten ince malzemelerin taşınabileceğine dikkat etmek önemlidir. Kırılgan malzemeler aşırı derecede zarar görebilir ve aşındırıcı malzemeler ekipman ve tesisatta aşınmaya neden olabilir. Diğer sınırlamalar, partikülün maksimum boyutu, maksimum taşıma kapasitesi ve taşınacak mesafedir.

Pnömatik Taşıma Sistemi Aşağıdaki Parçalardan Oluşur:

  1. Döner besleyici – ürünü alıcı tanktan hatta besler.

  2. Kompresör – ürünü yakalayan ve alıcıya ileten aşırı hava basıncı oluşturur.

  3. Binanın çatısına, alıcı depoya ve toz hazneli zemin versiyonuna montaj imkanı olan çeşitli modellerde filtreler.

  4. Yönlendiriciler – ürünle hava akışını kontrol etmek ve onu ortak boru hattından rotanın istenen bölümüne yönlendirmek için tasarlanmıştır.

  5. Emniyet valfleri, basınç sensörleri.

  6. Boru hattı.
     

Pnömatik Taşıma Kullanım Alanları

Gıda endüstrisinde, pnömatik taşımacılık, ham maddeleri, yarı bitmiş ürünleri, bitmiş ürünleri ve atıkları küçük parçalar, tanecikli, tozlu ve lifli malzemeler şeklinde taşımak için geniş bir uygulama alanı bulmuştur:

  • Tahıl, malt ve malt olmayan malzemeler için bira ve alkol endüstrisinde, yem mayası, kuru durgunluk;
  • Nişasta endüstrisinde nişasta, glüten ve kek unu; 
  • Un, şeker (pudra şekeri), kakao çekirdekleri ve bunların işlenmiş ürünleri için şekerleme endüstrisinde;
  • Şeker endüstrisinde küspe (yerel fabrikalarda) ve iki atomlu toprak, şeker, kemik taneleri, kireç (yabancı fabrikalarda);
  • Öğütme, makarna ve fırıncılık endüstrisinde tahıl, tahıl, un, erişte, erişte, boynuz nakliyesi için; konserve ve konsantre endüstrisinde süt tozu, un, tahıl et suyu, şeker ve irmik;
  • Çay ve tütün için çay ve tütün endüstrisinde;
  • Yağlı tohumlar için yağ ve katı yağ endüstrisinde ve bunlardan küspe;
  • Sabun talaşı, tebeşir ve diş tozu için parfümeri ve kozmetik endüstrisinde